НАЈДОБРИТЕ ДОМАШНИ КНЕДЛИ ЗА СУПА: Наместо да се распаѓаат, ќе бидат сочни и пенасти

popara5 октомври, 20241min00
102159_shutterstock-81874198_f

Потребно е:

2 јајца
2 прстофат сол
2 лажички масло
10 лажици гриз (8 плус 2)

Подготовка:

Во сад изматете ги белките. Додадете жолчка од јајце и добро измешајте. Потоа истурете го маслото и постепено додавајте 8 лажици гриз. Кога ќе стане густо како густ пудинг додадете уште 2 лажици гриз. Додадете сол. Оставете да набабри 20 минути. Кога супата ќе зоврие, натопете една лажица во неа, додајте ѝ една лажица и извадете ја смесата за кнедли. Не земајте полна лажица, за да не бидат преголеми кнедлите. Од последната додадена кнедла варете уште десет минути. Пријатно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma