НЕ ГО ПРАВЕТЕ ОВА КОГА ГОТВИТЕ ОРИЗ: Најчести грешки кои го прават премногу леплив и без вкус

17 јуни, 20240
90750_shutterstock-1395217172_f

Оризот го ставате во ладна вода

Не ставајте ориз во ладна вода. На тој начин ќе биде леплив и тегав. Во тенџере ставете ја водата да зоврие и прелијте со оризот. Зачинете и мешајте додека не испари водата.

Не го пржите оризот пред да готвите

Најдобро е прво малку да се испржи оризот.

Сооднос на вода и ориз

Истурете две чаши вода на една шолја ориз.

Додадете лимон и путер

Ќе додаде многу вкус.

Извадете го од шпоретот и не вадете го капакот. Оставете го вака 20 минути, пареата рамномерно да се распореди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma