Нутриционистката го сподели своето мислење за две суперхрани за кои смета дека се преценети и четири намирници кои секој треба да ги јаде редовно.
Нутриционистката му ги дала на Mirror своите најдобри совети за поздрав начин на живот, наведувајќи четири намирници што мора да ги имате и две што треба да ги избегнувате.
Таа предупреди да не се користи колаген во прав и пробиотски додатоци, предлагајќи наместо тоа целосна храна.
Таа објасни: „Сепак, постојат некои добри брендови на колаген во прав, но во моето клиничко искуство, открив дека моите клиенти добиваат подобри резултати за работи како што се косата, кожата, ноктите и здравјето на зглобовите кога користиме целина. извор на храна на колаген наспроти колаген во прав“.
Што се однесува до пробиотиците, таа рече: „Постојат многу специфични случаи кога им препорачувам додатоци на пробиотици на моите клиенти, но ако само се обидуваме да добиеме дневна доза на пробиотици, изворите на храна како кисела зелка се многу подобра опција и често содржат повеќе соеви на пробиотици“.
За оние кои сакаат природно да го зголемат внесот на колаген, таа им препорачува супа од коски, додека малините се нејзиниот избор за ужина богата со влакна.