ПИЛЕШКА СУПА: Ненадминлива класика, никој не може да ѝ одолее

popara22 мај, 20241min00
88281_shutterstock-1731135364_f

Потребно е:

500 гр пилешко бело месо
2 моркови
1,5 лажици брашно
1 главица кромид
1 жолчка од јајце
2 лажици кисела павлака
1 лажичка сок од лимон
сол и бибер
1 лажица зачини за сува билка
1,5 l вода

Подготовка:

Кромидот исечкајте го на ситни коцки и оставете го да се вари во масло. Морковите исечкајте ги на коцки и динстајте ги неколку минути додека не омекнат. Додадете го месото, пропржете го и посипете го со брашно. Потоа измешајте и додадете топла вода. Откако ќе зоврие додадете ги зачините и листовите магдонос и оставете да се варат на умерена температура околу еден час. Сварената супа тргнете ја од оган и додајте ги жолчките и павлаката. Изматете ги жолчките со кремот, па прелијте со малку супа, промешајте и вратете се во супата. Пријатно!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma