ПИЈАН КРАП! Како од најдобриот рибен ресторан (РЕЦЕПТ)

popara6 јануари, 20241min00
Screenshot_2

Направете полнет крап како од најдобрите рибни ресторани. Прелијте бело вино за посебен шмек.

 

 

 

Состојки:

за 8 лица

  • 2,5 кг крап
  • 1/2 китка магдонос
  • 5 чешниња лук
  • 1 дл масло
  • 2 дл добро бело вино
  • 1 дл вода
  • сол
  • бибер

 

 

Подготовка:

Исчистениот крап (без глава и опашка) засечете го на секои два сантиметри од двете страни. Сол и бибер по вкус.

 

Во засеците, како и во внатрешноста на рибата ставете ситно сечкан лук и магдонос.Во тава подмачкана со масло ставете го крапот и прелијте го со остатокот од маслото, виното и малку вода.

 

Покријте со алуминиумска фолија и печете на 200 степени половина час. Потоа извадете ја фолијата и печете уште половина час.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma