ПОСНА ГИБАНИЦА СО ТОФУ СИРЕЊЕ: Освојува на прв залак, ќе ви остане како редовен ручек

popara27 јануари, 20241min00
75017_shutterstock-431867902_f

Потребно е:

500 гр кори од хељда
500 гр тофу сирење
150 гр посен јогурт
2 лажици масло
1/2 лажичка сода бикарбона

За премачкување:

200 мл кисела вода
50 мл масло

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 180 степени. Скршете го тофу сирењето и истурете го јогуртот со малку маснотии, маслото и сода бикарбона. Доколку е потребно, додадете сол и бибер. Добро измешајте ја смесата. Во посебен сад измешајте масло и кисела вода. Покријте го плехот со хартија за печење и ставете една кора да го покрие дното. Премачкајте со вода и прелив со масло и додадете уште една кора. Премачкајте. Потоа намачкајте го филот со сирење и јогурт, ставете ја кората, преливот, па филот и така додека не го потрошите целиот материјал. Последната кора напрскајте ја со прелив од вода и масло, па ставете го плехот во рерна. Печете околу 30 до 40 минути, во рерна загреана на 180 степени.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma