ПОСНА ШТРУДЛА СО АФИОН: Магичен десерт кој ги буди сите сетила

popara6 декември, 20241min00
107998_shutterstock-2233043673-2_f

Ви треба:

500 гр брашно
20 гр квасец
250 ml вода
100 гр шеќер
50 мл масло
прстофат сол

За полнење:

200 гр мелено семе од афион
5 лажици шеќер
2 лажици маргарин
топла вода

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Во еден сад измешајте вода, квасец, шеќер, сол и масло. Постепено додавајте брашно и замесете мазно тесто. Поделете го тестото на 4 дела. Посебно измешајте го афионот со шеќер. Истурете малку топла вода и измешајте го маргаринот. Добро соединете. Расукајте го тестото во правоаголник на набрашнета работна површина. Виткајте во форма на штрудла и премачкајте со масло. Печете 40 минути во рерна загреана на 200 степени. Оставете ја штрудлата да се излади, па исечете ја. Добар апетит!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag