Рецепт за вариво од брокула и пилешко

popara29 јануари, 20241min00
Italian vegetable soup with broccoli carrots noodles in chicken broth on blue table with slices of bread and glass juice. Food vegetarian organic stil

Оваа вистинска зимска чорба ќе ве загрее и заживее. Во зима ништо не оди толку добро како нешто убаво „на лажица“.

Јадења има онолку колку што има комбинации од зеленчук, а нивната подготовка е толку едноставна што сите изговори да не ги готвите сами паѓаат во вода.

Состојки:

– 1 сварено парче пилешки гради (исечено на коцки)
– 1 главица брокула (исечена на цветови)
-1 црвен кромид (сецкан)
-2 компири (излупени и исечени на коцки)
-2 чешниња лук (сецкани)
-2 моркови (исечени на прстени)
– половина чаша грашок
– половина чаша пченка
-1 кафена лажичка ким
-2 лажици маслиново масло
– половина кафена лажичка мелен црвен пипер
– 6 чаши супа од пилешко или зеленчук
– 2 лажици свеж магдонос (сецкан)

Подготовка:

На загреано маслиново масло пропржете го кромидот и лукот додека не станат проѕирни, а потоа додадете ги морковите и компирите и пржете неколку минути.

Додадете го месото и кратко продинстајте.

Додадете грашок, брокула и пченка и измешајте, зачинете и повторно измешајте.

Додадете го густинот и оставете ја чорбата да зоврие.

Намалете ја топлината и оставете да се готви околу 20 минути.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag