Ручек за сите: Рецепт за потпечени макарони

popara25 септември, 20241min00
Screenshot_3

Превкусно

 

 

 

Состојки:

 

  • 500 гр макарони
  • 4 јајца
  • 200 гр кашкавал
  • 150 мл јогурт
  • 180 гр (1 чаша) павлака
  • 150 гр сланина
  • лажица путер
  • сол, бибер, зачини по вкус
  • оригано

 

Подготовка:

 

Загрејте ја рерната на 220 степени, а садот во кој ќе ги печете макароните намачкајте го со путер. Сварете ги макароните според упатството на кесичката, па процедете ги.

 

Во посебен сад се матат јајцата, па се додаваат јогуртот, павлаката и зачините.

 

Кашкавалот изрендајте го на крупно ренде, а сланината исецкајте ја ситно.

 

Во сад ставете половина од макароните, посипете ги со половина од кашкавалот и целата сланина. Одозгора ставете ја другата половина од макароните, а потоа редењето завршете го со остатокот од кашкавалот.

 

Потоа сè покријте со мешавина од јајца и млечни производи.

Печете ги макароните 30 минути, а пред да ги послужите оставете ги да се изладат 10 минути.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma