Ви треба:
2 јајца
1 лажичка сол
8 лажици проја брашно
8 лажици пченично брашно
1 прашок за пециво
1/2 чаша масло
1 чаша јогурт
50 гр шунка
50 гр сирење
2 мали кисели краставички
сусам
Подготовка:
Јајцата се матат, па се додава јогуртот, маслото, брашното од проја, како и пченичното брашно измешано со прашокот за пециво. Замесете тесто. Шунката и киселите краставички исечкајте ги ситно и соединете ги со останатите состојки, па посолете по вкус. Истурете ја смесата во тостер за крофни со лажичка и посипете со сусам. Или едноставно спуштете го тестото во масло и пржете до златно кафеава боја. Готовите топли крофни посипете ги со ситно рендано сирење и послужете ги топли.