СОЛЕНИ КРОФНИ: Со кашкавал што се топи во устата, вакви до сега не сте јаделе!

popara15 јануари, 20241min00
db7650ebc20f5c57602b1d4b6bb8d1b079f8b851

Ви треба:

2 јајца
1 лажичка сол
8 лажици проја брашно
8 лажици пченично брашно
1 прашок за пециво
1/2 чаша масло
1 чаша јогурт
50 гр шунка
50 гр сирење
2 мали кисели краставички
сусам

Подготовка:

Јајцата се матат, па се додава јогуртот, маслото, брашното од проја, како и пченичното брашно измешано со прашокот за пециво. Замесете тесто. Шунката и киселите краставички исечкајте ги ситно и соединете ги со останатите состојки, па посолете по вкус. Истурете ја смесата во тостер за крофни со лажичка и посипете со сусам. Или едноставно спуштете го тестото во масло и пржете до златно кафеава боја. Готовите топли крофни посипете ги со ситно рендано сирење и послужете ги топли.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma