СТАРИНСКА ПОПАРА: Заборавено јадење од кујната на баба со кое пораснале генерации

popara6 март, 20241min00
34063_popara_f (1)

Ви треба:

300 гр бајат леб
2 литри вода
2 лажички сол
100 гр домашна свинска маст
2 лажици крем
200 гр сирење

Подготовка:

Исечете го лебот на не многу мали парчиња. Истурете вода во тава и ставете ја на оган. Посолете кога ќе зоврие, додадете го исечениот леб, потопете и оставете да се вари 2 минути. Извадете го лебот и префрлете го во огноотпорен сад. Намачкајте го лебот со кремот и сирењето, загрејте ги маснотиите и прелијте ги врз кашкавалот, треба да слушнете како „крчка“ кога ќе го прелиете.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag