Ништо послатко од крцкави пржени шницли или пилешко кое крцка под забите, но не сите домаќинки успеваат да приготват ваков ручек.
Се случува месото да впие премногу масло, смесата да биде мрсна и погуста отколку што сакавме, но со нашиот посебен совет, вашето јадење секогаш ќе биде исто како на сликата.
Истото важи и за пржените тиквички кои сите многу ги сакаме и кои се убав и евтин прилог за секое јадење, па дури и оброк самостојно.
Тајната е во состојката што можете да ја користите наместо брашно, а тоа е корнфлекс. Сомелете ги во блендер, измешајте со суви зачини и бибер, па подгответе месо или зеленчук и валкајте прво во јајца, а потоа во мелен корнфлекс.
Потоа испржете ги на средна температура, а кога ќе поруменат, извадете ги на кујнска хартија и исцедете го вишокот масло.