Трик со кој ќе ја вратите свежината на стариот леб

popara15 октомври, 20241min00
1728884014-bread-5702703_1920-750x500

Можеби станал стар и тврд, ако лебот се уште се јаде може да биде извор на разни гастрономски експерименти. Од него можете да направите презла, но можете да го користите и за правење месни, пудинг од леб и слични јадења. Но, можете да ја вратите и истата оригинална свежина.

Заборавете на микробрановата печка и таквите обиди да го оживеете лебот, наместо тоа, стариот леб ставете го под млаз вода. На интернет се прошири трик за враќање на свежината на лебот, кој навистина делува, особено со парчиња леб како багети.

Целото парче леб што сте го оставиле неколку секунди ставете го под млаз вода од чешмата. Важно е површината на лебот добро да се натопи, но да не се натопува сосема во течноста. Натопениот леб печете го во загреана рерна на 170 Целзиусови степени околу пет до 10 минути. Внимавајте на лебот да не изгори.

Извадете го лебот од рерна, исечете го и направете сендвич од него или послужете го со јадење по ваш избор. Имајте добро време!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma