Подгответе го пилешкото бело месо на малку поинаков начин
СОСТОЈКИ:
- Пилешко бело месо
- 3-4 јајца
- 50 гр сусам
- 100 гр брашно
- 100 гр презла
- сув зачин или сол
- може и мелен лук
- масло за пржење
ПОДГОТОВКА:
Исчукајте го стекот помеѓу фолии, малку посипете со сув зачин.На алуминиумската фолија истурете брашно и презла, изматете ги јајцата во сад и посолете малку.
Во тегла со дупчиња истурете сусам, стекот поминете го низ брашното, јајцата, презлата, повтоно јајцата и посипете со сусам.
Се пржи на врело масло.Кога ќе зарумени од двете страни се вади на хартиена салфетка за да се впие вишокот маснотии.
Послужете топло.Фантастичен вкус!