
Ви треба:
200-250 г тофу
1 лажица маслиново масло
половина лажичка куркума
половина лажичка чадена пиперка
сол по вкус
бибер по вкус
2-3 лажици растително млеко или вода
извор кромид
спанаќ
печурки
домати по вкус
Подготовка:
Исцедете го малку тофуто, потоа завиткајте го во хартиена крпа и оставете го 10 минути под благ притисок за да се отстрани вишокот течност. Потоа изгмечете го со вилушка на големи парчиња. Ставете го во загреаното масло во тава и пржете 5 до 7 минути, мешајќи повремено. Потоа додадете ја чадената пиперка, куркумата, солта и биберот. Додадете зеленчук по ваш избор и гответе ја кајганата уште 2 минути, додека сè не се соедини.