ЛУТ ОСЛИЌ ЗА СОВРШЕН РУЧЕК: Посно јадење кое ги поместува границите на добриот вкус

popara27 ноември, 20251min00
141561_pikantni-oslic-stock-photo-delicious-fried-pieces-of-hake-on-a-plate-with-golden-cutlery-on-a-black-wooden-table-close-up-2083023838_f

Ви треба:

1 кг филе од ослиќ
2 лажици пченкарно брашно
2 лажици бело брашно
1 лажица мелена пиперка
сол
сув зачин од билки
масло

Подготовка:

Исечете ја одмрзнатата риба на парчиња. Зачинете со сол и суви зачини. Направете смеса од брашно, пиперка и зачини, па извалкајте ги парчињата риба од двете страни во смесата. Оставете ги во фрижидер најмалку еден час. Пржете ја рибата во масло додека не добие бакарна боја.