Компирите се соодветен прилог за многу јадења, а многу луѓе сакаат да ги грицкаат без додатоци кога се подготвуваат како помфрит, а исто така важно е да знаете како правилно да ги загреете за да останат вкусни.
Имено, компирот по подготовката брзо станува тегав, а при подгревањето важно е тоа да не го правите во микробранова печка, бидејќи поради нерамномерната температура ќе стане нерамен.
Исто така, маслото во кое се пржеле компирите за време на загревањето во микробранова печка ќе добие „загорен“ вкус.
Најдобар начин за подгревање на компирот е на шпорет, во голема тава, на умерена температура, каде што е потребно цело време да се мешаат компирите додека целосно не се загреат.
Поради тоа што пржените компири веќе имаат масло, не е потребно дополнително масло. Освен тоа, важно е да внимавате компирите да не се допираат во тавата, бидејќи ќе изгорат и нема да бидат крцкави.
Откако ќе се загреат компирите, исцедете го вишокот маснотии, додадете прстофат сол и уживајте во неговиот вкус.