Овој напиток е богатство за вашата кожа: Ја одржува еластично, а повеќето знаат да го направат

popara1 јануари, 20251min00
107363_shutterstock-2345182127_f

Зборувајќи за списанието Women’s Health, Соња Анџелоне, нутриционист и портпарол на Академијата за исхрана и диететика, вели дека супата од коски би можела да биде решение за младешки изглед, пишува The Sun.

„За време на долгиот процес на готвење, ‘рскавицата од коските и сврзното ткиво од месото се разградуваат во колаген, кој останува во супата или супата, дури и откако ќе ги процедите зеленчукот и месото“, објаснува Анџелоне.

Овој пијалок, богат со колаген и хранливи материи, се смета за одличен за постигнување сјајна кожа и борба против стареењето. Колагенот од супа од коски помага во одржување на еластичноста и хидратацијата на кожата. Бидејќи колагенот е тешко да се најде во храната, супата од коски е одличен начин за одржување на здравјето на кожата.

Како што старееме, производството на колаген во телото се забавува, особено по средината на дваесеттите години, а до шеесеттата година губиме до 80% од нашиот природен колаген.

За подготовка на супата ќе ви треба месо со коски, а пилешкото се готви најбрзо, додека говедското и јагнешкото трае подолго. Колку подолго готвите, толку подобро. Откако ќе го одвоите месото од коските, промешајте го со зеленчукот по ваш избор за да го подобрите вкусот, па покријте сè со вода и ставете го во тенџере.

„Можете да додадете малку оцет за да и помогнете на ‘рскавицата полесно да се раствори и да ги ослободи хранливите материи“, советува Анџелоне.

Откако ќе се сварите, процедете ги месото и зеленчукот и ќе добиете течна златна – бујон од коски. Може да се користи за супи, чорби и разни јадења. Можете да го пиете и како чај или кафе секогаш кога сакате топол пијалок.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag