Подготвувате помфрит во air fryer? Додадете ја оваа состојка и ќе биде идеално крцкав

popara17 март, 20251min00
b_250316047

Помфритот што го подготвувате во air fryer можете да го направите дополнително крцкав со додавање на една состојка – пченкарно брашно.

Излупете ги компирите, измијте ги и исечете ги. Извалкајте ги во пченкарно брашно. Ќе создаде лесен, крцкав слој кој ќе му даде текстура на помфритот, а истовремено ќе го одржува мек одвнатре.

Компирите прелијте ги со мало количество масло и измешајте додека не се изедначат. Зачинете со сол, бибер и посипете со црвен пипер за подобрен вкус.

Загрејте ја пржената со воздух на 180 степени и додадете го помфритот. Печете околу 20 минути, додека не порумени. Промешајте за време на пржењето за да се осигурате дека е рамномерно подготвено.

Извадете од air fryer и почекајте неколку минути да се излади. Уживајте!