Тајната на совршениот бурек: Сецкано месо во главната улога

popara2 јануари, 20251min00
b_241230065

Бурек – традиционално јадење од кое никогаш не ни е доста. Направете го тоа едноставно и добијте резултати како од рацете на искусна домаќинка.

Свежи тестенини, месо, кромид и многу зачини се комбинираат во хармонија на вкусови на која е тешко да се одолее. Подготовката на ова јадење пред генерации беше вистинска уметност, додека денес процесот е многу поедноставен.

Состојки:

300 гр. јуфки
600 гр телешко месо
2 глави црвен кромид
15 гр кисела павлака
3 јајца
4 лажици брашно
2 лажички сол
1 лажица мешавина на зачини

Подготовка:

Црвениот кромид ситно се сечка и се динста на масло, па се додава сечканото телешко месо, се зачинува со сол и бибер и се додава смесата за зачини. На жешка решетка се запечуваат тестенините од двете страни, па се редат во претходно подмачкана тава за печење.

Врз тестенините наредете го прженото телешко месо, потоа слој месо, три јуфки и на крај уште една јуфка. Направете смеса од павлака и јајца, посолете и прелијте ја питата. Се пече во рерна на 180 степени околу 30 минути.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag