Потребно е:
250 гр пилешко бело месо
100 гр сланина
5 парчиња двопек, исечкани на коцки
1 главица зелена салата
1 чаша кисела павлака
мајонез по вкус
маслиново масло за пржење
1 домат
бело пиле
сок од најмалку половина лимон со средна големина
сол, бибер, пармезан по вкус
Подготовка:
Пилешкото исечкајте го на коцки, па пропржете го на маслиново масло. Потоа додадете ја сланината, ситно сечканиот лук и презлата исечкана на коцки. Посебно измешајте ја зелената салата со пилешкото, презлата, сланината и лукот. Додадете домати исечени на коцки. Измешајте павлака, мајонез и сок од лимон. Со подготвениот прелив прелијте ја салатата, па посипете со рендан пармезан.