ПАМУЧНА ТОРТА Рапсодија од вкусови со бело чоколадо, лесна е за правење и јадење веднаш

popara1 јули, 20251min00
107529_pamuk-pita_f

Ви треба:

3 јајца
120 г бело чоколадо
120 г крем сирење (сирење намаз)

Подготовка:

Ставете го чоколадото да се стопи во пареа. Одделете ги жолчките и белките и матете ги белките додека не добиете цврста смеса. Кога чоколадото ќе се растопи, додадете го крем сирењето и жолчките, а потоа полека додадете ги изматените белки. Истурете ја смесата во калапот и печете на 170 степени 15 минути. По 15 минути, намалете ја температурата на 150 степени и печете го колачот уште 15 минути. По 30 минути печење, исклучете ја рерната и оставете го колачот да се пече на моменталната температура уште 15 минути. Изладете го колачот и наросете го со шеќер во прав.