Потребни состојки:
За тесто:
- 150гр брашно
- 75гр шеќер
- 100гр мелени лешници
- 125гр омекнат путер
- лажица вода
За полнење:
- 3 белки
- 750гр крем сир
- 100гр шеќер
- ванилин шеќер
- 3 жолчки
- 100мл млеко
- пудинг од чоколадо
За украсување:
- 200мл слатка павлака
- ванилин шеќер
- какао во прав
Начин на подготовка:
Подгответе го тестото според насоката погоре, повеќе од половина ставете во кружен сад за печење и печете на 180 степени, 15 мин. Останатото тесто ставете го на рабовите на плехот. Цврсто изматете блеки. Изматете крем сир, шеќер, ванила, жолчки и млеко. Изматете прав за пудинг и смесата ставете ја на тестото, вратете во рерна и печете 50 минути. Изматете шлаг и украсете го колачот.