Првиот хамбургер направен во епрувета

popara7 август, 20131min00
17

Првиот хамбургер направен од месо создадено во лабораторија од матични клетки на крава е претставен, испржен и изеден деновиве во Лондон.

–          Очекував малку помека текстура. Вкусот е интензивен, сличен на месо, но не е така сочно. Конзистенцијата е идеална, но недостасуваа сол и бибер. Да, според мене ова е месо – рекла австралискиот научник и експерт за исхрана Хани Ројклер откако го пробала.

Зад овој хамбургер за чие производство до сега се вложени 250 000 фунти стои екипа холандски научници од Универзитетот во Мастрихт.

Главен финансиер на проектот е Сергеј Брин, еден од основачите на Гугл.

Hamburger, matične ćelije

 

http://www.youtube.com/watch?v=bkbLVamdUEY

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma