– Еден килогам ресани ги сечете на пола и ги ставате во некој подлабок сад,
– Им додавате една мала шолја (како за кафе) толчени или сецкани ореви,
– На шпорет ставате еден маргарин (од оние Кристал), а откако ќе се стопи во него додавате 250ml млеко,
– Убаво ја мешате смесата и откако ќе стане врела ги попарувате ресаните и оревите,
– Од топлината чоколадото на ресаните ќе се стопи, желето и бисквитата ќе се одвои, а целата смеса од топеното чоколадо ќе добие боја,
– Потоа убаво рамномерно промешајте ја смесата, а откако ќе се подолади ставете ја во калап и направете и некаква форма по ваша желба.
– Сматете шлаг (две кесички се доволни) и премачкајте ја тортата,
– Ставете ја да се олади во фрижидер
Побрзо здравје, повкусно здравје!