Нема повеќе посети на убави пицерии кои се речиси идентични и ретко прават ништо посебно со нивните пици без да наплаќаат за тоа како суво злато. Се сеќаваме на оние денови кога јадевме надвор и трошевме пари на храна како пијани и милионери.
Сега е повеќе или помалку исто, освен тоа што храната доаѓа кај нас.
Насловот го кажува се. Зошто НЕ сакате да ви ја сечат пицата?
Еве зошто.
Многу е едноставно. Тие ја ставаат пицата во рерната, ја тргаат брзо, ја сечат, топла ја ставаат во кутија додека емитира убави мириси и пареа и ја испраќаат до вас. Треба да го избегнете овој чекор со сечење.
Пицата е сè уште жешка во тој момент, сирењето и другите сокови сè уште не се соединиле и целата таа течност ќе истекува меѓу парчињата и ќе го натопи вашето тесто. Не ти треба тоа во животот. И онака никогаш не се пресечени како што треба и вие дополнително го правите тоа.
Нарачајте пица и замолете да НЕ ја сечат. Можеби ќе им биде чудно, но вие ќе бидете посреќна личност кога ќе пристигне вашата пица.
Ако сакате да одите еден чекор подалеку – вклучете ја рерната на околу 100 степени, кога ќе пристигне вашата пица, ставете ја во рерната за кората само малку да запече и да стане крцкава. Секоја пица е подобра вака.
Уживајте во подобар живот, не треба многу да ни се заблагодарувате.