Овој бургер во тајландски стил е едно од омилените јадења на познатата актерка. Открила како сака да го подготвува и какви зачини додава. Количините во овој рецепт се предвидени за 4 плескавици
Состојки:
* 2,4 дл чаша
400 грама мелено пилешко (по можност потемно месо)
2 чешниња лук, многу ситно исецкан
2/3 чаша коријандер,ситно сецкан
2 кромиди, многу ситно мелени
1 лажичка мелено црвено чили
2 лажички сос од риба
половина лажичка крупна морска сол
половина лажичка свежо мелен црн пипер
2 лажици неутрално масло (како масло од канола, грозје или шафран)
Подготовка: Измешајте го пилешкото добро со сите зачини и обликувајте четири хамбургери дебели околу два сантиметри. Секоја плескавица премачкајте ја со масло од шафран од секоја страна. Печете ги на скара или на тава за скара, на среден оган – осум минути од едната страна и пет од друга