Солта игра клучна улога
Ладно шише вино е совршено кога сакате да се напиете нешто квалитетно со оброкот.
Или да пивнувате додека, да речеме, читате книга.
А понекогаш е убаво и да се подели со некого.
Меѓутоа, што ако заборавите да го изладите на време?
Да, можете да го ставите во фрижидер или замрзнувач, но има многу подобар и побрз начин да го направите тоа.
Една корисничка на Инстаграм сподели кратко видео на својот профил во кое објаснува како го прави тоа.
Потребни ви се само два производи – мраз и кујнска сол.
Ставете го виното во сад со ледена вода, истурете две лажици сол во садот и оставете да отстои 15 минути, пишува во видеото.
Солта ја намалува точката на замрзнување на водата, така што мразот почнува да се топи на пониска температура од вообичаеното, и како резултат на тоа добивате постудена вода: