Не ја истурајте водата во која сте вареле јајца! Содржи состојка која ќе ви ги ПРЕПОРОДИ цвеќињата!

popara1 јуни, 20221min00
Kuvana-jaja

Оваа вода е вистинско богатство за вашата градина

Одамна е познато дека речиси секоја состојка во кујната може да се користи на различни начини.

Кога станува збор за тестенините, сите знаеме дека водата во која се вареле не треба да се фрла бидејќи може да се користи за сос, пренесува „Најжена.рс“.

Но, дали знаевте дека водата во која се варат јајцата може да се користи за растенија!

Имено, на растенијата им одговара калциумот, тој придонесува за нивната цврстина, а го има многу во водата во која се варат јајца.

Калциумот, исто така, помага да се одржи добра pH вредност на почвата.

Нормално, важно е да се почека водата да се олади на собна температура пред да ги наводните растенијата.

Ако не сте сигурни дали вашето растение има недостаток на калиум, обрнете внимание на следниве симптоми:

Жолто-кафени дамки на листовите, кои се опкружени со кафеав раб и бавен раст. Доволното количество калциум во почвата ги прави растенијата помалку подложни на болести и оштетувања.

Ако лисјата на вашето растение се суви и без сјај, обидете се да ги оживеете на начин на кој тоа го прават искусните градинари.

Ставете само малку мајонез на чиста крпа и со неа избришете ги листовите од растението.

Не само што ќе имате убави, сјајни листови од растението, туку мајонезот ќе се разгради и целосно ќе ја собере насобраната прашина.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma