Еден од нив го користат и нашите баби: 3 трикови кои ќе го спасат вашето јадење кога ќе го ПРЕСОЛИТЕ

popara18 јули, 20221min00
342508_kuvanje-shutterstock-1689745720_ff

Речиси и да нема човек кој додека готви не додал сол во јадењето, а потоа да не може да ја изеде подготвената храна.

Ако ви се случи ова, постојат неколку трикови со кои можете да ја направите вашата храна повторно да биде вкусна и солта помалку да се чувствува. Работата е што во таа храна можете да додадете состојки како компири или кромид…

Моркови, кромид или компири

Ако сте го пресолеле сосот, супата или чорбата, додадете само цел кромид или морков, а може да ви помогне и излупениот компир кој ќе го собере вишокот сол.

Јаболко

Во садот можете да оставите излупено јаболко кое ќе ја собере солта, а овој трик го користеле и нашите баби. Секако, кон крајот на подготовката извадете го јаболкото од садот.

voda

Вода

И водата е ефикасна ако сакате да го елиминирате вишокот сол во вашето јадење. После тоа, можете да ја згуснете храната со скроб или згуснувач.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma