Пица за сечиј вкус: Вегетаријана со буковки (РЕЦЕПТ)

popara21 август, 20221min00
Screenshot_9

За време на тропските денови, пицата без месо, а со буковки ќе ви биде вистинско освежување.

 

Сакате пица, но не сакате шунка и други сувомеснати производи, без разлика дали сте вегетаријанец или не, пицата со буковки е вистинското решение за вас.

 

Состојки:

  • готова основа за пица
  • 200 гр буковки
  • 2 домати
  • 70 гр моцарела
  • 50 гр пармезан сирење
  • 1/2 китка босилек
  • чешне лук
  • една лажичка каперси
  • една лажичка оригано
  • лажичка шеќер

 

Подготовка:

Намачкајте соодветен плех со маслиново масло и на него ставете ја основата за пица. Измијте ги доматите, бланширајте и отстранете ја кората. Првиот домат исечкајте го на кришки, а вториот домат исчистете го од семки и измелете го во блендер. Добиениот сос сварете го на малку маслиново масло. Во блендер измелете ги ренданиот пармезан, свежиот босилек и лукот.

 

Буковките измијте ги, исчистете ги, исечете ги на помали парчиња и пржете ги на маслиново масло додека не омекнат. Подготвениот сос од домати рамномерно намачкајте го врз основата за пица и посипете малку суво оригано.

 

Исечете ја моцарелата на тенки парчиња и рамномерно распоредете ја врз основата. Потоа ставете ги пржените буковки и доматите исечени на прстени. Сè посипете со смесата со пармезан, босилек и лук .

 

 

Печете ја пицата во рерна загреана на 180 степени околу 20 минути.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma