Погледнете го видеото за полесна подготовка
Состојки:
4 компири
зачини
малку мелен пипер, масло, бибер
1 главица кромид
3 свежи пиперки
1/2 чаша ориз
малку гранулиран лук
200 гр шампињони
100 гр кашкавал
Подготовка:
Излупете го компирот и исечете го на што потенки кругови. Додадете зачини, бибер, сол…
На масло пропржете ги кромидот и пиперките, додајте ги во листовите шампињон и продинстајте. Додадете зачини, сол, бибер, лук во гранули и масло. Обложете ја тавата со хартија за печење, премачкајте со малку масло и наредете ги листовите компири еден под друг.
Печете ги компирите на 220 степени целзиусови околу 15 минути. Извадете го од рерна, а потоа додадете ги печурките со пиперката и распоредете. Додадете рендан компир. Полека завиткајте го компирот во ролат. Врз компирите ставете малку кашкавал и печете уште 30-40 минути додека убаво не порумени. Исечете кога ќе се подолади. Фантазија на вкусови…
Пријатно!