Трик од кујната кој ќе ни го ОЛЕСНИ ЖИВОТОТ: Еве како да не ви солзат очите при сечењето КРОМИД

popara20 декември, 20221min00
748311d8ab10bda8a9074942fd312ad7f2fe5856

Можеби никогаш не сте слушнале за овој трик, но сигурни сме дека ќе го применувате

Излупениот кромид треба да се стави во замрзнувач 5-8 минути. Кромидот ќе се олади, а потоа кога ќе го користите за готвење, очите нема да ви солзат!

Најважно: кромидот треба само да се излади, но не и да замрзне, затоа не претерувајте, инаку нема да можете да го исечете. Дури и по нормално ладење, очите нема да бидат иритирани.

Овој метод е особено добар во случаите кога е неопходно да се исецка многу кромид, на пример, во есенско-летната сезона на домашни подготовки. Па, зошто да не го ставите кромидот во замрзнувач – зошто да страдате со иритирани очи и солзи.

Еве еден толку интересен и необичен начин да не плачете од кромид.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag