ВИДОВТЕ ЦРВЕНА ТОЧКА НА ЖОЛЧКАТА? Еве дали е безбедно да се консумира вакво јајце

popara8 април, 20231min00
494309_tamanna-rumee-p90xikfa-4-unsplash_f

Факт е дека при формирањето на жолчката во неа продираат многу крвни садови, а ако некој од нив пукне, се добива црвена точка слична на модринка.

Го кршите јајцето – и светлата точка поцрвенува на жолчката. Што ако нешто не е во ред со него и му наштети на нашето здравје?

Всушност, не е сè толку страшно. Факт е дека во жолчката навлегуваат многу крвни садови за време на нејзиното формирање. Ако некој од нив пукне, се добива црвена точка, слична на модринка. А садот може да пукне од многу причини, кои се апсолутно физиолошки, во нив нема ништо опасно за здравјето на луѓето.

Алтернативно, црвената точка на жолчката може да биде знак дека јајцето е оплодено и дека може да се изведе пиле. Поточно, би можело, ако било ставено во инкубатор најдоцна една недела подоцна,. Додека е во вашата кујна, мала е веројатноста да се изведе освен ако јајцето е супер свежо.

Но, во секој случај црвените дамки не значат дека јајцето е расипано, заразено со нешто и не може да се јаде.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma