Еве што треба да НАПРАВИТЕ СО СУНЃЕРОТ ПО СЕКОЕ МИЕЊЕ: Значително ќе го намалите прекумерниот раст на бактериите

popara16 мај, 20231min00
36003b6bd9abd71091263ab2ae0aaf81a77de239

Кујнскиот сунѓер се смета за еден од највалканите предмети

Миењето садови може да биде многу досадна работа. Подготовката на еден оброк често резултира со полн мијалник. Колку и да е тешко, потребно е да се обрне внимание на сунѓерот. Тој се смета за еден од највалканите предмети, на кој може да се размножат голем број бактерии.

Остатоците од храна и влажната средина фаворизираат многу штетни микроорганизми. Затоа, после секое миење треба да направите една работа за да се ослободите од остатоците од храна и да го намалите процентот на бактерии.

Она што треба да го направите е прво да го ставите сунѓерчето во сад и да го посипете со една лажичка сол. Додадете една лажица оцет и на крај зовриена вода.

Оставете така да стои 15-20 минути, а потоа исплакнете го сунѓерчето под млаз ладна вода. На тој начин ќе биде подготвено за следното перење, а на овој начин можете да му го продолжите животниот век.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma