Состојки:
250 гр свински шницли
1 главица црвен кромид
10-12 зелени лути пиперки
За маринадата:
маслиново масло 2 лажици
црвено вино 2 лажици
сок од лимон 2 лажици
табаско сос 1 лажица
мед 1 лажица
оригано 1 лажица
лук 4 чешниња
ловоров лист
сол по вкус
бибер по вкус
Подготовка:
Измешајте ги сите состојки за маринадата. Свинското месо исечкајте го на коцки од околу четири сантиметри и ставете го во маринадата, покријте го и оставете го во фрижидер два-три часа.
Раженчињата подмачкајте ги со масло, па наизменично ставете месо, кромид исечен на крупни парчиња и лута пиперка. Печете на умерен оган околу десет минути со постојано вртење. Послужете со сезонска салата.