Трик за ВАРЕЊЕ КОМПИРИ: Ако го подготвите на овој начин, нема да се распадне!

popara10 октомври, 20231min00
190c56c44f0040d3653c8d133491fd8a7ee2dfc2

Компирите се меѓу најчесто приготвените намирници во секоја кујна и може да се користат на многу различни начини, од правење помфрит и чипс до печење, преку варење или пире од компири.

Кога сакате да готвите компири, и ако сте го избрале вистинскиот вид за готвење, користете го овој одличен трик.

Во водата додадете оцет, што ќе му помогне на компирот да ја задржи формата.

Се препорачува да се готви околу 30 минути, а по 10 минути прелијте го оцетот.

Оцетот има „задача“ да ја одржува цврстината на компирот, бидејќи ќе ја направи мембраната поцврста. Компирите ќе ја задржат својата форма, нема да се распаднат или да станат кашести.

Можете да изберете кој било вид оцет што го имате при рака – вино, јаболко или алкохол, не е важно.

Овој совет секогаш можете да го практикувате, но тој е особено корисен кога правите салата од компири.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma