Потребно е:
За основата
300-400 гр посен мелен бисквит
120 гр посен маргарин
50 гр шеќер во прав
малку растително млеко (соја, кокос, бадем…)
За кремот
200 мл посна слатка павлака
500гр пире од костен
130 гр посен маргарин
50 гр шеќер во прав
Подготовка:
Сите состојки за подлогата изматете ги со раце и распоредете ги на дното од тавата. Слатката павлака се мати со миксер. Во посебен сад измешајте го маргаринот со шеќерот во прав, па додајте го пирето од костени.Сè премачкајте врз основата. На крајот намачкајте го кремот со шлаг или слатка павлака. Одозгора украсете ја со рендано чоколадо по желба. Оставете го колачот преку ноќ во фрижидер.