АЛФРЕДО ПАСТА СО ПИЛЕШКО: Најдобар италијански рецепт за ароматичен деликатес

popara20 мај, 20241min00
87946_alfredo-sa-piletinom_f

Потребно е:

300 гр таљатели
300 гр пилешко филе
200 мл крем за готвење
100 гр рендан пармезан
50 гр путер
2 чешниња лук
сол по вкус
бибер по вкус
сушен магдонос за посипување (по избор)

Инструкции:

Сварете ги тестенините во голема тава на средна топлина. Во тавата додадете ситно сечкан лук и пропржете го неколку минути. Во тавата додадете ги исечените пилешки филети. Пржете ги околу 5-7 минути додека целосно да се испечат и да добијат убава златно-кафеава боја. Додадете го кремот за готвење во тавата. Измешајте ги сите состојки за да се соединат. Во тавата додадете рендан пармезан. Продолжете со мешање додека пармезанот не се растопи и сосот не стане кремаст. Сол и бибер по вкус. Додадете таљатели и добро измешајте. Добар апетит!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma