Потребно е:
500 гр пилешко бело месо
2 моркови
1,5 лажици брашно
1 главица кромид
1 жолчка од јајце
2 лажици кисела павлака
1 лажичка сок од лимон
сол, бибер
1 лажица зачини за сува билка
така
1,5 l вода
Подготовка:
Кромидот исечкајте го на ситни коцки и оставете го да се динста во масло. Морковите исечкајте ги на коцки и динстајте ги неколку минути додека не омекнат. Додадете го месото, пропржете го и посипете го со брашно. Потоа измешајте и додадете топла вода. Откако ќе зоврие додадете зачини и листови магдонос и оставете да се варат на умерена температура околу еден час. Сварената супа тргнете ја од оган и додајте ги жолчките и павлаката. Изматете ги жолчките со кремот, па прелијте со малку супа, промешајте и вратете се во супата. Пријатно!