ИЗМАТЕТЕ ШЛАГ КАКО ОД СЛАТКАРНИЦА: 3 видови на шлаг и како секој од нив совршено да го подготвите

popara2 октомври, 20241min00
101599_shutterstock-2426959749_f

Од белки

Додадете онолку лажици шеќер колку што ставате белки. Постепено додавајте го шеќерот, а пред да почнете да матите, прободете ги белките со вилушка за да се одвојат од нивната мембрана, матењето ќе биде полесно.

Од слатка павлака

Важно е пред тоа слатката павлака добро да се излади. Едноставен начин на кој треба само да го изматите во цврста маса, без додавање шеќер.

Од ќесичка

Најдобро е да ги следите упатствата на ќесата. Но, ако додадете 200 мл вода и млеко на 100 гр шлаг, ќе добиете кремаста текстура и цврст шлаг. Во шлагот најпрво сипете вода или млеко во сооднос 1:1, а откако ќе изматите додадете ја остатокот од водата или млекото, додека не добиете хомогена, компактна смеса. За сладок вкус, додадете шеќер во прав.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma