Како совршено да испечете КОСТЕНИ ВО РЕРНА

popara12 октомври, 20241min00
1728549518-sweet-chestnut-498833_1280-750x563

Ако немате специјална тава за костен или фрлач на пламен во близина, еве практичен совет за популарната есенска намирница.

За почеток, не ризикувајте непотребни повреди со тапи ножеви и сечење на кората на крстови или кругови, потребна ви е само една долга линија по целиот костен и тоа се прави со назабен нож за леб.

Внимавајте на рацете во секој случај и бидете внимателни. Во тенџере со вода ставете ги костените, вклучете ја топлината и варете додека водата не зоврие, а потоа исцедете ги, ставете ги во сад за печење и печете ги на 220 степени 20 до 25 минути. Кога ќе бидат готови, завиткајте ги во кујнска крпа и оставете ги да одморат неколку минути.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma