Готвачот Гордон Ремзи, сопственик на бројни ресторани ширум светот, кој веќе има собрано 17 Мишелин ѕвезди, сподели совети за тоа што да не се нарача во ресторан.
Неговиот совет? Избегнувајте ја супата на денот.
Додека супата на денот за тој ресторан изгледа како безбеден избор за почеток на оброк, Ремзи во интервју за Town & Country откри дека често завршува со рециклирање на стари состојки претставени како специјална храна.
„Секогаш прашувајте каква супа се нудела вчера. Можеби ќе испадне дека дневната супа е всушност супа на месецот“, предупреди познатиот готвач.
Иако има негативно мислење за супите во ресторани, признава дека често се потпира на препораките на келнерот кога нарачува. „Келнерите често ги пробуваат повеќето јадења од менито и можат да ви дадат увид во тоа што додава готвачот или што е најпопуларно кај локалните ресторани“, рече тој.