Ако ви досадило секогаш да го јадете истиот вкус пробајте го вкусот на индиското пикантно пилешко.
Подготовка:Исчистите и исмијте го пилешкото и исечкајте го на парчиња како за паприкаш. Во сад загрејте малку масло, ставите го месото и посипете го со кари.
Измешајте и пржите го месото од сите страни додека да добие златно румена боја.
Додај мелен лук и сецкан кромид, сол и бибер. Доколку е потребно додадете малку масло, покријте го и оставете го да врие, повремено додавајќи малку вода додека месото омекне.
Месото се служи со варен ориз или тестенини.
Евентуално, можете да користите малку павлака, ако не ви се допаѓа зачинета храна.
Состојки
1 кг пилешко
2 главици кромид
2 чешниња лук
Сол
Бибер
Кари
По желба масло или путер