31 мај, 2020

Во оваа кратка приказна се крие тајната на вистинската љубов

29 јануари, 2018, Нема коментари
Во оваа кратка приказна се содржи тајната за тоа што е вистинската љубов…Не знам дали некој од вас некогаш ја почуствувал, но знам дека веќе ми е јасно каква треба да биде мојата љубов...

Не ги мешајте страста и љубовта! Цената е превисока! (Вистинска приказна)

18 јануари, 2018, Нема коментари
Целиот наш живот е вечна борба меѓу срцето и разумот! И, иако повеќето од нас веруваат дека срцето никогаш не греши, јас сосема одговорно ќе ви кажам дека тоа не е така! Срцето е...

Поучна приказна: Снаа и свекрва

16 јануари, 2018, Нема коментари
Девојката наречена Лили се омажила и отишла да живее кај својот сопруг и неговата мајка. За кратко време Лили сфатила дека нема шанси да живее во мир со својата свекрва. Лили и нејзината свекрва...

Писмото кое еден маж и го испратил на сопругата за да и каже дека сака развод!

2 јануари, 2018, Нема коментари
Ова е писмото кое еден маж и го испратил на сопругата, за да и каже дека сака развод. Можеби писмото е реално и некогаш навистина било испратено, но како и да е, многу е...

Со секое паѓање и издигнување ќе учиш нешто ново…

18 декември, 2017, Нема коментари
„Прв состанок, се подготвуваш, те фаќа нервоза, го вежбаш говорот пред огледало, ти се пресекуваат нозете како што се доближуваш до нејзината куќа. Ѕвониш на вратата и се појавуваат прво нејзините родители. Знаат зошто...

Психологија на успехот

5 декември, 2017, Нема коментари

Тест: Перцепцијата што другите ја имаат за вас!

28 ноември, 2017, Нема коментари
1. Најголем потенцијал за работа имате: а) наутро б) напладне и во рана вечер в) доцна навечер 2. Вообичаено чекорите: а) прилично брзо со големи чекори б) прилично брзо со кратки чекори в) не...

Имам ќерка, која без да знае ја има насмевката на човекот што го сакам…

15 ноември, 2017, Нема коментари
“Имам ќерка, која ја има истата коса и очи како моите. Имам ќерка, која без да знае ја има насмевката на човекот, кого многу го сакам – татко и. Имам ќерка, која без да...

Поучна приказна: Оставете ги да ве озборуваат!

6 ноември, 2017, Нема коментари
Тешко е да ги задоволите сите вкусови. Оној кој сака, секогаш ќе има што да искоментира… Затоа, не се разочарувајте од озборувањата. Сè што правите, правете го од срце! Оваа поучна приказна ќе ве...

Добрина од која ќе ви полазаат морници: Оние кои имаат помалку, повеќе даваат!

3 ноември, 2017, Нема коментари
Видеото на Сам Пепер завршува со цитатот: “Понекогаш оние кои имаат помалку, даваат повеќе“, а материјалот што претходи, на Јутјуб воодушеви околу 300 илјади корисници…

Брак се гради со љубов, а не со општи сметки! Приказната на моите родители

25 октомври, 2017, Нема коментари
Сите знаеме дека кога принцот и принцезата се венчале, јаделе, пиеле и се веселеле три дена. Но приказните завршуваат тука, бидејќи никој не смее да ја подигне завесата на брачната одаја. Што се случува...

Писмото на една мајка до своите деца

18 октомври, 2017, Нема коментари
Еден ден кога моите деца ќе бидат доволно големи за да можат да ја сватат логиката која ги води родителите, ќе им кажам: – Те сакав доволно за да те прашам каде одиш, со...

Поучна приказна: Бог секогаш има план за нас

12 октомври, 2017, Нема коментари
Оние што веруваат во бога ќе ја разберат смислата на оваа приказна. Оние другите можеби ќе се замислат… “Три дрва гордо стоеле на еден рид и разговарале за нивните соништа. „Посакувам од мене да...
Почетна // Категорија "Our Story" (Page 5)
Горе