20 април, 2018

Радио

Никогаш не се знае што ни носи утрешниот ден – затоа…

13 април, 2018, Нема коментари
Сакате да бидете среќни, исполнети, задоволни од својот живот? Постои изрека дека никогаш не се знае што ни носи утрешниот ден – затоа…   …научете да уживате и да го цените секој момент кој...

Поучна приказна: Среќните луѓе го извлекуваат најдоброто од сè…

23 март, 2018, Нема коментари
Група на поранешни студенти, сега веќе успешни вработени луѓе, се собрале да посетат еден од поранешните професори од факултет. Разговорот набрзо прераснал во поплаки за умор, исцрпеност, стресот на работа, фамилијарните проблеми… на секој...

Цени го твоето време, ќе помине како сон и не ќе можеш да го запреш…

12 март, 2018, Нема коментари
Времето е драгоцено. Минува за миг, часовникот не запира, а секој изминат момент никогаш повеќе нема да се врати. Цени го твоето време, ќе помине како сон и не ќе можеш да го запреш....

Приказна за сите татковци што имаат ќерки

2 март, 2018, Нема коментари
Млад брачен пар решил да помине еден ден во тоатлна изолација. Двајцата се договориле да не отвораат никому и да не се јавуваат на телефонот, со цел да си посветат еден ден исклучиво на...

Човекот сам себе си е најголем непријател!

16 февруари, 2018, Нема коментари
Ако добро размислите во најголемиот дел од случаите самите сте си ја поткопале среќата и шансите. Има работи кои треба да престанете да ги правите за да живеете поспокојно и подобро. Заборавате на своите...

Во оваа кратка приказна се крие тајната на вистинската љубов

29 јануари, 2018, Нема коментари
Во оваа кратка приказна се содржи тајната за тоа што е вистинската љубов…Не знам дали некој од вас некогаш ја почуствувал, но знам дека веќе ми е јасно каква треба да биде мојата љубов...

Не ги мешајте страста и љубовта! Цената е превисока! (Вистинска приказна)

18 јануари, 2018, Нема коментари
Целиот наш живот е вечна борба меѓу срцето и разумот! И, иако повеќето од нас веруваат дека срцето никогаш не греши, јас сосема одговорно ќе ви кажам дека тоа не е така! Срцето е...

Поучна приказна: Снаа и свекрва

16 јануари, 2018, Нема коментари
Девојката наречена Лили се омажила и отишла да живее кај својот сопруг и неговата мајка. За кратко време Лили сфатила дека нема шанси да живее во мир со својата свекрва. Лили и нејзината свекрва...

Писмото кое еден маж и го испратил на сопругата за да и каже дека сака развод!

2 јануари, 2018, Нема коментари
Ова е писмото кое еден маж и го испратил на сопругата, за да и каже дека сака развод. Можеби писмото е реално и некогаш навистина било испратено, но како и да е, многу е...

Со секое паѓање и издигнување ќе учиш нешто ново…

18 декември, 2017, Нема коментари
„Прв состанок, се подготвуваш, те фаќа нервоза, го вежбаш говорот пред огледало, ти се пресекуваат нозете како што се доближуваш до нејзината куќа. Ѕвониш на вратата и се појавуваат прво нејзините родители. Знаат зошто...

Психологија на успехот

5 декември, 2017, Нема коментари

Тест: Перцепцијата што другите ја имаат за вас!

28 ноември, 2017, Нема коментари
1. Најголем потенцијал за работа имате: а) наутро б) напладне и во рана вечер в) доцна навечер 2. Вообичаено чекорите: а) прилично брзо со големи чекори б) прилично брзо со кратки чекори в) не...

Имам ќерка, која без да знае ја има насмевката на човекот што го сакам…

15 ноември, 2017, Нема коментари
“Имам ќерка, која ја има истата коса и очи како моите. Имам ќерка, која без да знае ја има насмевката на човекот, кого многу го сакам – татко и. Имам ќерка, која без да...
Почетна // Категорија "КАЛАБАЛАК"
Горе