Зошто? – Зашто јас така кажав…Што најчесто кажуваат децата при расправија, а што вие најчесто им одговарате?

11 август, 20200
parents-teen

Или се препознавате или ќе се препознаете во иднина…едноставно не можеме да побегнеме од, со години градениот и усовршениот, мајчински код…

Дете: Ама, таа почна!

Мајка: Не ме интересира кој почнал. Јас завршувам!

Дете: Јас тоа не го направив.

Мајка: Па, сигурно некој го направил. Само од себе не се направило.

Дете: Зошто не ми го купуваш тоа?

Мајка: Зашто парите не растат на дрво!

Дете: Не е фер!

Мајка: Животот не е фер.

Дете: Тато вика дека можам да добијам сé што ќе посакам!

Мајка: Па, речи му тогаш на татко ти да ти купи.

Дете: Мајка му на Петар му го дозволува тоа!

Мајка: Блазе си и.

Дете: Зошто?

Мајка: Зашто јас така кажав. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi