Што требаше да нé предупредат нашите мајки пред да имаме деца?

11 август, 20200
050515lunchworkfam_960x540

1.     Бебето секогаш чека да му ја извадите пелената, за да се измочка.

2.     Сопрузите никогаш не купуваат интересен долен веш.

3.     Поголемиот дел купени колачи се исто толку добри колку и домашно-направените.

4.     На ручек со пријателките можете да разговарате за деца, само доколку и тие имаат деца.

5.     Кога сопрузите ќе направат скара, сите ГО фалат – и покрај тоа што вие сте го поминале цело попладне подготвувајќи салати и други прилози.

6.     Со петгодишниците не можете да се расправате, а и вие самите да не звучите како да имате 5 години.

7.     Кога бебето е будно, вие би сакале да спие, а кога спие, сакате да е будно. И обратно: кога тинејџерот ви е дома, сакате да излезе, а кога ќе излезе, сакате да е дома.

8.     Животот е прекраток за да правите колачи.

9.    Кога имате деца, неминовно, до крајот на животот, ќе звучите како вашата мајка. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi