18 февруари, 2020

Радио

Стариот столар

7 септември, 2018, Нема коментари
Столар со долги години искуство, бил подготвен да се пензионира. Тој го известил неговиот изведувач за неговите планови да го напушти бизнисот за изградба на куќи за да живее мирен пензиониран живот со неговата...

Израз во огледало

6 септември, 2018, Нема коментари
Еднаш едно куче се најде во музеј исполнет со огледала. Музејот беше многу уникатен, ѕидовите, таванот, вратите, па дури и подови беа направени од огледала. Гледајќи го неговиот израз, кучето се замрзнало од изненадување...

Приказна за морската ѕвезда

4 септември, 2018, Нема коментари
Еден стар човек шеташе по плажата додека не наиде на едно момче кое фрла нешто во брановите. Откако му се доближил, старецот можел да види дека момчето фрлало заглавени морски ѕвезди од песочна плажа,...

Килограм путер (Чесност)

3 септември, 2018, Нема коментари
Еднаш постоеше земјоделец кој му продал еден килограм путер на пекарот. Еден ден пекарот одлучил да го измери путерот за да види дали добива точно количество, што не го добивал. Лут поради ова, тој...

Според Божјо време

31 август, 2018, Нема коментари
Еден човек отиде до врвот на еден рид за да разговара со Бога. Човекот праша: “Боже, што значат милион години за тебе?”, А Бог рече: “Една минута”. Тогаш човекот праша: “Па, што значат милион...

Вистинското место

30 август, 2018, Нема коментари
Мајка и бебе камила лежеа под едно дрво. Тогаш бебето камила праша: “Зошто камилите имаат грпки?” Мајката камила размисли за ова и рече: “Ние сме пустински животни, па ние имаме грпки за чување на...

Секој има своја приказна во животот

28 август, 2018, Нема коментари
24-годишно момче кое гледаше од прозорецот на возот, извика … “Тато, погледни дрвја одат наназад!” Таткото се насмевна и младиот пар што седеше во близина, го гледаше детското однесување на 24-годишното момче со сожалување,...

Пречката на нашиот пат…

27 август, 2018, Нема коментари
Некогаш постоеше многу богат и љубопитен крал. Овој крал имаше поставено огромна карпа среде патот. Потоа тој се сокри во близина за да види дали некој ќе се обиде да ја отстрани гигантската карпа...

Чаша со сладолед

24 август, 2018, Нема коментари
На времето кога сладоледот чинеше многу помалку, едно десетгодишно момче влезе во кафуле во хотел и седна на масата. Келнерката стави чаша вода пред него. “Колку е купот со сладолед?” “50 центи”, одговори келнерката....

Слонот и јажето

23 август, 2018, Нема коментари
Како што еден човек ги поминуваше слоновите, тој одеднаш застана, збунет од фактот дека овие огромни суштества биле задржани само со едно мало јаже врзано за нивната предна нога. Немаа синџири, немаа кафези. Беше...

Colonel Sanders – Kentucky Fried Chicken

22 август, 2018, Нема коментари
Успехот во бизнисот не е лесен подвиг. Премногу е лесно да дозволите бизнисот да ве сруши. Наместо да се повлечете кога има деловни проблеми, издигнете се повторно, закопчајте се и фатете се за работа....

Достоевски: Ви кажувам дека насмевката е најсигурната проверка на душата

7 август, 2018, Нема коментари
Познатиот руски писател Фјодор Достоевски кој се смета за основач на егзестенцијализмот се обидел да ги поучи луѓето како да ги распознаваат другите луѓе. Тој раскажува дека тоа можат да го направат според насмевката,...

Секој следен пат кога ќе решиш да упатиш навреда, размисли дали тој товар ти е неопходен

19 јули, 2018, Нема коментари
Еден ученик го прашал својот учител: Толку си мудар, секогаш добро расположен, никогаш не се лутиш. Помогни ми и јас да станам таков. Учителот се согласил и го замолил ученикот да донесе компир и...
Почетна // Категорија "КАЛАБАЛАК" (Page 2)
Горе