28 февруари, 2020

Радио

Прекрасна приказна: Среќа е да се има ќерка!

10 јули, 2018, Нема коментари
Оваа приказна е посветена за сите вас среќници кои имате ќерка! Ќерката е дар од Бога за родителите… Првиот ден од бракот, мажот и жената одлучиле да не примаат гости во својот дом и...

Поучна приказна: Сè се враќа, сè се плаќа

6 јули, 2018, Нема коментари
Човекот го подигна погледот бавно. Изгледаше на жена која е многу богата, со нови алишта и никакви проблеми. Тој си помисли дека сака да го исмејува, како и сите други досега. „Остави ме на...

Човек треба да го цени тоа што го има, пред да зажали дека го изгубил

27 јуни, 2018, Нема коментари
*Посакај го невозможното, направи го неоходното и ќе го добиеш максималното! *Секогаш има по малку вистина зад секое „се шегувам“. По малку знаење зад секое „не знам“, по малку емоција зад секое „не ми...

Емоциите се жедни за слобода. Дајте им ја!

25 јуни, 2018, Нема коментари
Неодамна наидов на следиве зборови: “Силен е оној кој се смее додека срцето му плаче”. Глупости! Ова ви го вели човек кој многу добро го знае тоа. Да се насмевнеш, додека во тебе се...

Поучна приказна: Љубовта е најголемиот лек!

20 јуни, 2018, Нема коментари
Тој беше хрaбар и одлучен човек. Таа беше нежна и чувствителна. Се венчале. Тој се трудел ништо да не тргне на лошо, а таа се грижела за куќата и ги одгледувала децата. Децата пораснале,...

Понекогаш мора да поминеме низ бурата, за да добиеме сончево утро…

7 јуни, 2018, Нема коментари
Лошите денови се исто така дел од секојдневието и дел од нашиот живот. Понекогаш мора да поминеме низ бурата, за да добиеме сончево утро. Наместо да седите и да жалите за лошите денови кои...

13 работи што треба да престанеме да ги правиме. Уште денес, уште сега!

1 јуни, 2018, Нема коментари
Зошто некои луѓе се посреќни од другите? Зошто успеале, зошто работите секогаш им одат од рака? Можеби е среќа, можеби е судбина, а можеби е едноставно прашање на став и … правилно однесување! Затоа...

Приказна која ќе ви го смени мислењето: Се грижите ли за тоа што другите луѓе мислат за вас?

23 мај, 2018, Нема коментари
Откако ќе го прочитате ова, повеќе нема да имате ист став. Еднаш еден учител бил сосема незаинтересиран за она што другите мислат за него. Љубопитните ученици го прашале како го достигнал тој степен на...

Ова е приказна каде вербата и упорноста победуваат…

18 мај, 2018, Нема коментари
На една височинка израснаа три дрвца. Еден ден почнаа да зборуваат за своите надежи, соништа и желби. „Еден ден се надевам дека ќе бидам ковчеже за богатство. Сакам да бидам исполнет со злато, сребро...

Приказна за вечна љубов и аманет од некој што знае

30 април, 2018, Нема коментари
Зелмира и Херберт Фишер биле во брак неверојатни 87 години, па слободно можеме да речеме дека ако некој знае нешто за бракот, тоа се тие двајца. Во една прилика, брачната двојка гостуваше на „прашања...

Никогаш не се знае што ни носи утрешниот ден – затоа…

13 април, 2018, Нема коментари
Сакате да бидете среќни, исполнети, задоволни од својот живот? Постои изрека дека никогаш не се знае што ни носи утрешниот ден – затоа…   …научете да уживате и да го цените секој момент кој...

Поучна приказна: Среќните луѓе го извлекуваат најдоброто од сè…

23 март, 2018, Нема коментари
Група на поранешни студенти, сега веќе успешни вработени луѓе, се собрале да посетат еден од поранешните професори од факултет. Разговорот набрзо прераснал во поплаки за умор, исцрпеност, стресот на работа, фамилијарните проблеми… на секој...

Цени го твоето време, ќе помине како сон и не ќе можеш да го запреш…

12 март, 2018, Нема коментари
Времето е драгоцено. Минува за миг, часовникот не запира, а секој изминат момент никогаш повеќе нема да се врати. Цени го твоето време, ќе помине како сон и не ќе можеш да го запреш....
Почетна // Категорија "КАЛАБАЛАК" (Page 3)
Горе